fbpx

NagrodyRestauracja Future

Przewodnik Gault&Millau 2020

Przewodnik Gault&Millau

Przewodnik Gault&Millau jest ogólnoświatowym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. Każdego roku zespół kilkunastu całkowicie anonimowych inspektorów skrupulatnie ocenia około tysiąca miejsc w Polsce. Do przewodnika trafia mniej niż połowa, są to – jak zapewniają jego autorzy – prawdziwe perły kulinarne.

Przewodnik Gault&Millau 2019


Poland 100 Best Restaurants 2021

Poland 100 Best Restaurants 2021

Poland 100 Best Restaurants. Celem twórców tego elitarnego przewodnika jest promowanie miejsc, które zachowując najwyższą jakość i działając wedle zasad przyjętych w świecie gastronomii, tworzone są z pasją i zaangażowaniem, co zasługuje na uznanie i wyróżnienie. Gala i sam przewodnik to świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii i doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej. Badanie było w pełni anonimowe. Przeszkoleni inspektorzy odwiedzali restauracje i oceniali je za pomocą kwestionariusza, który liczył aż 100 pozycji. W sumie odwiedzono i zbadano aż 845 restauracji, a na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca, które zdobyły największą liczbę punktów przyznawanych za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.


Co roku portal Tripadvisor zbiera i analizuje oceny podróżnych aby na podstawie tych informacji wyróżnić najlepsze restauracje. To dzięki wyjątkowym opiniom naszych Gości po raz kolejny otrzymujemy wyróżnienie Travelers’ Choice co oznacza, że jesteśmy w gronie 10% najlepiej ocenianych restauracji na całym świecie.


Złoty widelec 2021

Złoty widelec 2021

Celem gali kulinarnej „Polska od Kuchni” jest zarekomendowanie najlepszych restauracji, przedstawienie gastronomii jako produktu turystycznego miasta czy regionu, wytyczenie gastronomicznych tras w mieście, przekierowanie strumienia konsumentów do miejsc o sprawdzonej renomie – do restauracji nagrodzonych Złotym Widelcem, promowanie i wykreowanie potraw regionalnych, prezentacji kuchni z różnych regionów świata.

Złoty widelec 2019

Złoty widelec 2019


POLSKIE SKARBY KULINARNE 2021

POLSKIE SKARBY KULINARNE 2021

1 miejsce restauracja Future & Wine
 

Polskie Skarby Kulinarne to jeden z najważniejszych programów MAKRO Polska, skupiony na odnowieniu i promocji bogatego dziedzictwa kuchni polskiej. W ciągu trzech lat m.in. dzięki zaangażowaniu restauracji z siedmiu regionów (Warszawy, Krakowa, Trójmiasta i Pomorza, Wrocławia i Dolnego Śląska, Poznania i Wielkopolski, Warmii i Mazur oraz Zakopanego i Podhala) udało się odszukać i na nowo interpretować zapomniane receptury, szefom kuchni przekazać historyczne inspiracje, a konsumentom pokazać prawdziwe bogactwo narodowej kuchni.
Dla gastronomii był to bardzo trudny rok, pełen niepewności i drzwi zamkniętych dla klientów. Mimo to nasze plebiscytowe głosowanie na Najlepszą Restaurację roku 2021 zakończyło się rekordowym wynikiem: prawie 15 tysięcy głosów oddanych przez klientów lokali. Serdecznie dziękujemy za każdy z nich. ❤️