Przewodnik Gault&Millau
Przewodnik Gault&Millau jest ogólnoświatowym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. Każdego roku zespół kilkunastu całkowicie anonimowych inspektorów skrupulatnie ocenia około tysiąca miejsc w Polsce. Do przewodnika trafia mniej niż połowa, są to – jak zapewniają jego autorzy – prawdziwe perły kulinarne.
Poland 100 Best Restaurants 2024
Poland 100 Best Restaurants. Celem twórców tego elitarnego przewodnika jest promowanie miejsc, które zachowując najwyższą jakość i działając wedle zasad przyjętych w świecie gastronomii, tworzone są z pasją i zaangażowaniem, co zasługuje na uznanie i wyróżnienie. Gala i sam przewodnik to świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii i doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.
Badanie było w pełni anonimowe. Przeszkoleni inspektorzy odwiedzali restauracje i oceniali je za pomocą kwestionariusza, który liczył aż 100 pozycji. W sumie odwiedzono i zbadano aż 845 restauracji, a na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca, które zdobyły największą liczbę punktów przyznawanych za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.
Najlepsza z najlepszych restauracji "hidden gems" roku 2024 — nagrody Travellers' Choice
Tytuł Best of the Best przyznawany przez Travellers' Choice Awards jest celebracją najwyższego poziomu doskonałości. Spośród 8 milionów ofert mniej niż 1 % osiąga ten kamień milowy.
Co roku portal Tripadvisor zbiera i analizuje oceny podróżnych aby na podstawie tych informacji wyróżnić najlepsze restauracje. To dzięki wyjątkowym opiniom naszych Gości po raz kolejny otrzymujemy wyróżnienie Travelers’ Choice co oznacza, że jesteśmy w gronie 10% najlepiej ocenianych restauracji na całym świecie .
Złoty widelec 2021
Celem gali kulinarnej „Polska od Kuchni” jest zarekomendowanie najlepszych restauracji, przedstawienie gastronomii jako produktu turystycznego miasta czy regionu, wytyczenie gastronomicznych tras w mieście, przekierowanie strumienia konsumentów do miejsc o sprawdzonej renomie – do restauracji nagrodzonych Złotym Widelcem, promowanie i wykreowanie potraw regionalnych, prezentacji kuchni z różnych regionów świata.
Złoty widelec 2019
POLSKIE SKARBY KULINARNE 2022
1 miejsce restauracja Future & Wine
Polskie Skarby Kulinarne to jeden z najważniejszych programów MAKRO Polska, skupiony na odnowieniu i promocji bogatego dziedzictwa kuchni polskiej. W ciągu trzech lat m.in. dzięki zaangażowaniu restauracji z siedmiu regionów (Warszawy, Krakowa, Trójmiasta i Pomorza, Wrocławia i Dolnego Śląska, Poznania i Wielkopolski, Warmii i Mazur oraz Zakopanego i Podhala) udało się odszukać i na nowo interpretować zapomniane receptury, szefom kuchni przekazać historyczne inspiracje, a konsumentom pokazać prawdziwe bogactwo narodowej kuchni.
POLSKIE SKARBY KULINARNE 2021
1 miejsce restauracja Future & Wine
Dla gastronomii był to bardzo trudny rok, pełen niepewności i drzwi zamkniętych dla klientów. Mimo to nasze plebiscytowe głosowanie na Najlepszą Restaurację roku 2021 zakończyło się rekordowym wynikiem: prawie 15 tysięcy głosów oddanych przez klientów lokali. Serdecznie dziękujemy za każdy z nich. ❤️